Síkosítók

A Nagy síkosító teszt

A NAGY síkosító teszt

Mivel sajnos mi is találkoztunk olyan síkosítóval, ami nem igazán nyerte el tetszésünket így, gondoltuk kicsit részletesebben leírjuk nektek tapasztalatainkat. Azért azt mindenképpen elmondanánk a lista nem teljes, de folyamatosan tesztelünk újabb változatokat, és itt közzé is tesszük majd.

Jelenleg a legjobbnak ítélt:
EROS Aqua vízbázisú síkosító

Amiket teszteltünk:

 • AQUAglide Original síkosító
 • Durex Play – klasszikus síkosító
 • Durex Play – epres síkosító
 • Durex Play Prickelnd – bizsergető síkosító
 • Just Glide vízbázisú síkosító
 • EROS Aqua vízbázisú síkosító
 • HOT Superglide – vízbázisú síkosító
 • ANOS – szilikonos síkosító
 • K-Y jelly gyógyászati minőségű natúr síkosító gél
 • Masculan síkosító gél
 • Lifestyles Natúr síkosító

Kezdjük is az elején, miért jó a síkosító:

A síkosítókat arra fejlesztették ki hogy amennyiben a hüvelyünk nem, vagy nem elegendő természetes síkosítót termel, lehet ez természetes okokból, nem megfelelő izgalmi állapot miatt, vagy esetleg betegség következménye. A lejárati időt(minőségét megőrzi), valamint felbontás utáni használati időt minden képen tartsuk szem előtt, mert fájdalmas bőrirritációt, pirosságot, viszketést, allergiás reakciót okozhatnak.

De a játékszerek használatakor mindenképpen ajánlott a síkosítók használata, az esetleges sérülések elkerüléséért.

Vízbázisú vagy szilikonos?

Fontos eldöntenünk a használatkor, hogy mik is fognak történni az együttlétkor, mivel a szilikonos (legtöbbször ezeket anális síkosítóknak nevezik) a játékszerek anyagát nagy mértékben károsíthatják, ezért ha úgy gondoljuk hogy igénybe veszünk örömszerzőket NE használjuk a szilikonos síkosítókat.

A vízbázisú síkosítók, általában folyékonyabbak, könnyebben használhatók, de kevesebb ideig tart a síkosságuk.
A szilikonos síkosítókat elsősorban anális szexhez fejlesztették ki, mivel ott a természetes síkosítás nem tud megtörténni, így a behatolás kor illetve mozgás közben nagyon rövid idő után vagy pedig már azonnal fájdalmas sérüléseket tud okozni.

Ízesített??? Minek?

Ennek egy nagyon fontos szempontja van, és nem az hogy ezt kell vacsorára megenni…
Az ízesítés azért jó, mert bár a legtöbben a szex kezdetekor, csak előjátékként alkalmazzák az orális(szájjal történő) kényeztetést, vannak akik közben is néha visszatérnek partnerük nyelvvel, szájjal való kényeztetéséhez, így nem egy kellemetlen ízű síkosítót kell elviselni hanem valamilyen gyümölcsös, vagy egyéb ízűt, ami kevésbé teszi kellemetlenné az ismételt orális együttlétet.

Tesztelés során mind a játékszerek használatához és szex közben is használtuk ezeket a termékeket.
Tapasztalataink alapján mind alkalmas a „használatra”, de… ezeket viszont már csak a termékeknél olvashatjátok.

AQUAglide Original síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest

Lágy, folyékony, viszont ragacsossá válik és halvány nyomot hagy a textilen, kicsit nagyobb mennyiség szükséges nagyjából egy nagyobb szőlőszemnyi, mivel folyékony és könnyen felszívódik és így ragadóssá válik.
Ami kellemetlen egy idő után, újabb adag hozzáadása után ismét síkossá válik. de sajnos a ragacsosság részben megmarad. Nincs kellemetlen illata, íze viszont nem éppen a legjobb, de elviselhető. nekünk egy adag kb. 15-20 percig nyújtotta a megfelelő síkosságot.
Durex Play – klasszikus síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest és még nagyon sok bevásárló központban.

Kicsit inkább a gél állaghoz közelít, nem annyira folyékony, teszi a dolgát, de nagyon gyorsan elveszti hatását, nekünk nagyjából 4-5 perc után. Újabb adag hozzáadásakor ismét síkossá válik, de sajnos ugyan olyan rövid idő alatt el is veszíti. Illata nem mondható kellemetlennek, de nem is jó, az íze inkább rossz. Nagyon ragacsossá válik, ezért hosszabb távra nem ajánljuk, legfőképpen azért, kibontás után nagyon hamar minőségét veszti, hiába pumpás változat. Kicsit többet vártunk a terméktől az árához képest. Nekünk nem nyerte el a tetszésünket, csak az az egy pozitívom hogy nagyon sok helyen beszerezhető, ha nagyon kell. viszont sajnos foltot hagy a ruhán.

Durex Play – epres síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest és még nagyon sok bevásárló központban.

Sajnos erről sem tudunk jobb véleményt mondani, mint a Klasszikus változatról, azon kívül hogy egy igen csak mű eper ízt kapunk, ami nem mondható finomnak, csak próbálja megközelíteni az eper ízét. Ennél sokkal jobb ízesített síkosítóval is találkoztunk már.

Durex Play Prickelnd – bizsergető síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest és még nagyon sok bevásárló központban.

Bizsereg, hűsít, forrósít, de óvatosan az adagolással, ebből a fajtából nem ajánljuk a hirtelen nagy mennyiség használatát, inkább egy kis borsónyival próbáljuk ki, legfőképpen azért mert az ebben lévő anyagok allergiás reakciót is okozhatnak, de ha nem is jelentkeznek erre utaló mellékhatások, meglepetés is érhet bennünket, hogy annyira bizserget forrósít hogy már kellemetlen és ez eléggé eltudja rontani az együttlétet.

A többi észrevétel megint csak ugyan az mint a klasszikusnál, gyorsan elveszti síkosságát, és ragacsossá válik. És foltot hagy.

Just Glide vízbázisú síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest

Folyékony, kellemes, de az íze rossz. Nem igazán szerettük meg a terméket, nem mondhatjuk, hogy nem teszik a dolgát, de lehetne jobb is. Tartóssága 10-20 perc, viszont hiába adunk hozzá újabb adagot nagyon kis mértékben változik ragadós marad.

EROS Aqua vízbázisú síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest

Erről a termékről csak jókat tudunk mondani, nagyon folyékony, nem válik ragacsossá, nem hagy foltot, tartós, akik kedvelik a hosszabb játékokat, azoknak ezt mi nagyon ajánljuk. Nagyjából 1-1,5 órán keresztül használtunk egy nagy szőlőszemnyi adagot, és ki is tartott, játékszernél azért előbb kellett pótolni, de még ott is jobban teljesített, mint a többi gyártó terméke. Íze semleges, illata semleges, bátran használható mindenhogy, könnyen lemosható, egyre vigyázzunk csak, a játékszer is könnyen kicsúszik a kezünkből. J

HOT Superglide – vízbázisú síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest

Nagyon folyékony, de a hatás eltűnik. Nagyobb mennyiség használatakor eleinte nagyon jól síkosít, csak mivel nagyon folyékony könnyen lefolyik a kezünkről, tartossága sajnos nekünk csak 5-15 perc, viszont pótlásakor újra síkossá válik, alapvetően nem panaszkodhatunk, mert tudja amit kell, csak az idővel van egy kisebb gond.
nem válik ragacsossá, és nem hagy foltot.

ANOS – szilikonos síkosító
beszerezhető itt: Erotikashow Szexshop Budapest
Szilikonos síkosító NE használjuk Játékszerekhez!!!

Nagyon tartósnak mondható, mivel a legkevesebb természetes síkosság esetén is nagyon jól teljesít a szilikon miatt.
Azoknak ajánljuk, akik hosszan kívánják élvezni az együttlétet, akár hüvelyi vagy anális szexről van szó.
Lassan válik ragacsossá, de eltávolítása nem a legegyszerűbb mivel nem elegendő csak vízzel lemosni, de pont ezért ilyen tartós. Kis mennyiségben is hatásos, viszont nehezen kiszedhető foltot hagy. Az ízéről nem tudunk nyilatkozni mivel a szilikon alapú síkosítót nem ajánlott, hogy szánkba kerüljön, valamint, hogy megkóstoljuk. Illata semleges.

K-Y jelly gyógyászati minőségű natúr síkosító gél
beszerezhető itt: egy-két szexshopban és bevásárló központokban.

Ez nagyon más a többi termékhez képest, gyógyászati minőségű inkább gélnek mondanánk. Illata kicsit gyógyászati fertőtlenítőhöz hasonlít, és sajnos az íze is igen csak kellemetlen, síkosítása nem teljesen megfelelő szerintünk. Nagyon gyorsan szárad, 2-5 perc után már pótolni kell, de sajnos csak rosszabb lett a helyzet, és nagyon nehezen kezelhető foltot hagy mindenen. Nem ajánljuk.

Masculan síkosító gél
beszerezhető itt: egy-két szexshopban és bevásárló központokban.

Síkosítónak síkosító, de sajnos ez is ragacsossá válik, viszonylag hosszan használható 10-15 perc, de egy óvszereket is gyártó cégtől kicsit többet várnánk. Íze kellemetlen, illata kicsit kellemetlen. Sajnos a ragacsosság pótlással sem tűnik el, és eltávolítása is körülményes. Ettől a terméktől sokkal jobbakat is teszteltünk már. Viszont ez is a legtöbb bevásárló központban megvásárolható.

Lifestyles Natúr síkosító
beszerezhető itt: egy-két szexshopban és bevásárló központokban.

Az elején nagyon jó síkosságot biztosít, de gyorsan szárad, és nagyon ragacsossá válik. Többszöri próbálkozás után sem nyerte el a tetszésünket, főleg azért mert kibontás után csak nagyon rövid ideig használható és utána allergiás mellékhatásokat produkált, miközben a csomagolás szerint még jónak kellene lenni-e.

Mint a fentiekben írtuk egyelőre nem zárjuk le a tesztet teljesen mivel még más típusokat is kiszeretnénk próbálni. Minden esetre…

Élvezetes tesztben volt részünk, némelyiket ajánljuk, de sajnos vannak amiket egyáltalán nem.

Mindenkinek jó „játékot” kíván a szexjatekblog.hu párja